На кухні ми проводимо мінімум 6,5 годин на тиждень, готуючи різні страви на сніданок, обід або вечерю. І наш рівень комфорту тут багато в чому залежить від дрібниць, зокрема й від наявності якісних кухонних рушників.
У цій статті ми розповімо, з якого матеріалу роблять рушники для кухні та дамо дієві поради, як вибрати найкращі вироби з дійсно широкого асортименту.
Основні види тканини для кухонних рушників
Часте питання, яке нам задають покупці, звучить так: «Ідеальний рушник — це бавовна чи синтетика?». Відповісти на нього однозначно непросто, адже у кожного матеріалу свої переваги та недоліки:
- бавовна — цей натуральний матеріал не деформується та не розтягується, чудово вбирає вологу, швидко сохне, але прання при високій температурі може призвести до втрати форми та кольору, тому краще заздалегідь дізнатися, як прати бавовняні рушники;
- лляна тканина — відрізняється рослинним походженням, тому вона не викликає алергії, для неї характерні такі важливі якості, як повітропроникність і вологоємність;
- мікрофібра — синтетика, яка доволі приємна на дотик, швидко сохне після намокання, але при контакті з різними предметами та поверхнями може залишати мікрочастинки;
- віскоза — за м’якістю вона схожа на бавовну, добре вбирає воду, швидко висихає, але трохи поступається іншим матеріалам у питанні міцності та зносостійкості.
Не знаєте, які рушники краще вбирають вологу? Зупинившись на виробах з махрової тканини, ви точно не помилитеся. Також добре себе зарекомендувала вафельна тканина — бавовняний матеріал з можливим додаванням у склад незначної кількості синтетики. Як ще називається вафельна тканина? Її часто продають під назвою «піке». Вона практично на 100% справляється з поставленою задачею, але може залишати ворсинки на посуді.
Перед вами найпоширеніші види тканини для кухонних рушників. І будь-яку з них ви можете придбати в інтернет-магазині AlexandrD.
У статті «Що краще: бавовна чи лен?» ви знайдете більше інформації про ці два популярні матеріали. Впевнені, вона додатково допоможе вам визначитися з тканинами для кухонних рушників, які кращі з них і якими перевагами вони володіють — ми також із задоволенням розповімо при особистому спілкуванні.
Про що потрібно знати при виборі матеріалу для кухонних рушників
Абсолютно неважливо, з якої тканини роблять рушники, готові вироби мають якісно вбирати вологу, швидко сохнути, зберігати зовнішній вигляд при частих праннях, не викликати дискомфорту при контакті зі шкірою рук і кухонним начинням. Додаткова, але не менш важлива вимога — довговічність матеріалу.
Цікавлячись питанням: мікрофібра чи бавовна — що краще, варто звернути увагу на щільність матеріалу. Чим щільніший синтетичний або натуральний матеріал, тим вищий:
- рівень гігроскопічності;
- стійкість до зносу;
- і, звичайно ж, термін служби.
Але водночас максимально щільні рушники не можна назвати швидковисихаючими. Оптимальний показник щільності тканини для домашнього текстилю — від 250 до 400 г/м2.
Як часто потрібно міняти кухонні рушники? Відправляти їх у прання бажано раз на кілька днів, а міняти на нові — приблизно через 2-3 місяці. Якісні вироби при не надто інтенсивному використанні можуть прослужити й рік.